Najbolja pizza u Beogradu 2024 – Mesta sa najautentičnijom italijanskom pizzom u gradu

Beograd se već godinama izdvaja kao destinacija koja nudi sjajne gastronomske doživljaje, a italijanska kuhinja igra ključnu ulogu u tome. Ljubitelji prave italijanske pizze imaju priliku da uživaju u raznovrsnim pizzerijama koje kombinuju autentične italijanske recepture sa srpskim začinima. U ovom članku predstavićemo vam neka od najboljih mesta za pizzu u Beogradu koja garantuju vrhunske gastronomske trenutke.

S obzirom na veliku urbanizaciju i porast popularnosti italijanske kuhinje, beogradske pizzerije postale su nezaobilazna stanica kako za lokalno stanovništvo, tako i za turiste. Naši predlozi uključuju picerije koje se ističu po kvalitetu sastojaka, pećima na drva, dugogodišnjoj tradiciji, ali i inovativnom pristupu pripreme pice.

Ključni saveti

  • Beograd ima nekoliko pizzerija među 50 najboljih u Evropi.
  • Majstor i Margarita je među 50 najboljih pizzerija u Evropi četiri godine zaredom.
  • Restoran Amici nudi pizze alla romana pečene u pećima na bukova drva.
  • Pietra Pizzeria je na 37. mestu liste 50 najboljih evropskih pizzerija.
  • Botako nudi čak 22 vrste pica.

Мајстор и Маргарита: Идеално место за љубитеље пице

Пицерија “Мајстор и Маргарита” у Вука Караџића 12 представља једно од најпривлачнијих места за љубитеље аутентичне италијанске пице. Са својим именом инспирисаним познатим Булгаковљевим романом, овде можете пронаћи najbolja pizza u Beogradu, која савршено балансира традицију и иновацију у кулинарству.

Истакнути специјалитети

Мајстори пице у овој пицерији праве пицу с наполитанским тестом изузетне текстуре и укуса. Међу italijanski specijaliteti се истичу пице с мортаделом, које ће вас сигурно одушевити. Због пажљиве припреме и квалитетних састојака, ово је омиљено место каже многи ентузијасти кулинарских деликатеса.

Јединствено окружење

Осим што нуди најукуснију пицу у граду, “Мајстор и Маргарита” пружа јединствено окружење које је савршено за уживање у оброку. Ова пицерија снажно реферише на италијанску културу, како у ентеријеру тако и у атмосфери, омогућавајући вам да се осећате као да сте у срцу Италије.

Локација и радна времена

Смештена у центру града, ова пицерија је лако доступна за све поклонике италијанске кухиње. “Мајстор и Маргарита” је отворена од раних јутарњих сати до поноћи, омогућавајући вам да уживате у пици кад год вам одговара. Посетите овај ресторан и откријте зашто је један од најбољих Beogradski restorani за све љубитеље пице.

Пицерија Адреса Специјалитети Цена (RSD)
Мајстор и Маргарита Вука Караџића 12 Пица с мортаделом 840,00

Амиси: Скривен драгуљ код Карађорђевог парка

Trattoria pizzeria “Amici”, skrivena u blizini Karađorđevog parka, nudi jedinstveno iskustvo za ljubitelje prava italijanska kuhinja. Позната по свом начину припреме пице, Amici привлачи госте жељне autentična pizza koja se peče na drva од буковог дрвета.

Пице alla romana

Пице alla romana у Amici представљају врхунац italijanska kuhinja у Beogradu. Са традиционалним рецептуром и прецизним начином pečenje na drva, ова пицерија израђује пице од квалитетних теста и свежих састојака. Посетиоци овде могу уживати у различитим комбинацијама укуса које дочаравају истинску арену римских улица.

Пећ на букова дрва

Један од специјалитета пицерије Amici је њихова пећ на букова дрва. Pečenje na drva изузетно је важно за добијање autentična pizza са хрскавом корицом и нежним укусом. Управо ова традиционална метода чини Amici једним од водећих пицерије у Београду. У сусрету са италијанским мајсторима, гости могу осетити аутентичну атмосферу и уживати у хранa направљенoj по највишим стандардима.

Не пропустите прилику да посетите овај скривени драгуљ у Карађорђевом парку и упознате се са једном од најбољих пицерије у Београду. Ваше непце ће доживети праву сензацију, захваљујући традиционалној припреми и врхунском укусу.

Pietra у Кумановској: Европски квалитет у Београду

Пицерија “Pietra” у Кумановској улици под бројем 6 је прави представник европске кулинарске сцене у Београду. Овај локал, рангиран на високом 37. месту на европској топ листи најбољих пицерија, нуди јединствени микс италијанских специјалитета и европског квалитета. Са својим разноврсним менијем и изузетном услугом, “Pietra” је место које вреди посетити.

На менију “Pietra” пицерије можете пронаћи широк избор италијанских специјалитета. Традиционалне пице као што су Antica Tradizionale Marinara (870 динара) и Antica Tradizionale Margherita (980 динара) одушевиће све љубитеље класичних укуса. Уколико волите нешто модерније, ту су и Gourmet пице као што су Prosciutto Con Burrata (2250 динара) и Mangulica Con Carpaccio Di Tartufo Nero (2390 динара).

Такође, на менију се налази и импресиван избор белих пица као што су Stracciatella (1160 динара) и Verde Pizza (1290 динара). За оне који уживају у пицама са богатим, смелим укусима, избор Pizza Rossa као што су Capricciosa (1290 динара) и Piccante (1420 динара) представља савршену опцију.

Поред одличне хране, “Pietra” се истиче и по својим коктелима који су подељени у четири групе: Primavera, Tropicano, Napolitano и Extravaganza. Међу најпопуларнијим коктелима су Fragola Magica, Tekila Gerila и Gin-Ger, сваки по 870 динара.

Са својим високим стандардима и изузетним искуством у служби, “Pietra” стоји као један од примера европског квалитета међу пицеријама у Београду. Било да сте страствени љубитељ пице или једноставно тражите нови гастрономски доживљај, “Pietra” је место које не треба пропустити.

Botako: Традиционална и иновативна италијанска пица

Botako је једна од оних ретких пицерија у Београду које успешно комбинују традиционалну италијанску кухињу са иновативним приступом. Са богатом историјом и великом репутацијом у сфери гастрономије, Botako се издваја као једна од најбољих дестинација за све љубитеље пице.

Дугогодишња традиција

Пицерија Botako има дугогодишњу традицију, започету пре више од две деценије. Настаје из љубави према италијанској кухињи и жеље да се у београдски гастрономски свет унесе аутентичност. Њихова пећ, која даје јединствен укус свакој пици, сведочи о посвећености квалитету.

Велики избор пица

Jedan od glavnih aduta ove picerije je veliki izbor pica. Botako nudi čak 22 različite vrste, što znači da će svaki posetilac pronaći nešto po svom ukusu. Njihova inovativna pizza sadrži kombinacije sastojaka koje donose pravo uživanje u svakom zalogaju. Pored toga, nude i opcije za vegeterijance i ljubitelje mesa, doprinoseći bogatoj gastronomskoj ponudi.

Две локације у граду

Botako ima dve strateški postavljene lokacije u Beogradu, na Vračaru (Nevesinjska 6) i Paliluli (Šantićeva 8). Obe lokacije nude ugodan ambijent, odličnu uslugu i besplatnu dostavu. Bilo da ste u centru ili u mirnijem delu grada, Botako je dostupna i nalazi se među najcenjenijim pizzerijama u Beogradu.

tradicionalna italijanska kuhinja

Period osnivanja Broj restorana Vrste kuhinje Lokacije Posebnosti
1998 – 2024 21 Tradicionalna srpska, italijanska, moderni fuzion Različiti delovi Beograda Muzički događaji uživo, elegantan dizajn enterijera, porodična atmosfera

Pomodoro у строгом центру: Италијански дух у срцу Београда

Pizzerija Pomodoro у строгом центру Београда већ 16 година припрема pizze у фантастичној peći на дрва. Ова пицерија је позната по својој топлој атмосфери и аутентичним италијанским укусима који привлаче госте на дневној основи.

Смештена у срцу града, Pomodoro је савршено место за уживање у историјском амбијенту Београда. Peć на дрва даје пицама јединствени укус који мами љубитеље италијанске кухиње.

Од класичних пица попут Margarita до специјалних комбинација, Pomodoro осигурава разноврсност и квалитет. Њихови гости могу очекивати врхунско тесто, свежи Bosiljak и најфиније састојке. У Pomodoru, све се врти око италијанског духа и душевности.

Ево неколико од ривалских пицерија у Београду са својим специјалитетима:

Pizzеrije Специјалитети
Botako 20 врста пица, Врачар и Палилула
Bosiljak Pizza Napoletana Quattro Formaggi, Kaprićoza, Ortolane
Pizzeria Fabrika Margarita, Verdure, Fabrika пица
La Piazza Peć на дрва, Болоњски рецепти, две локације
Snežana Дугогодишња традиција, врхунски квалитет
Brooklyn Ньюјоркшка пица, GodFather, Brooklyn

Ako želite osetiti pravi италијански дух у сред Београда, Pomodoro је место које не смете пропустити. Sa peći на дрва и фантастичној атмосфери, ова пицерија остаје фаворит међу локалцима и туристима.

Najbolja pizza u Beogradu: Где пронаћи најбољу пицу у граду

U potrazi za najboljom pizzom u Beogradu, važno je razmotriti različite kritične faktore koji utiču na izbor, uključujući otvaranje picerija, izbor sastojaka, kao i kvalitet testa i peći. Na osnovu kvaliteta, raznolikosti ponude i radnih vremena, možete pronaći pravo mesto za uživanje u autentičnoj italijanskoj pici.

Отворене пицерије

Brojne picerije u Beogradu poznate su po svojoj raznovrsnosti i fleksibilnosti u radnim vremenima. Na primer, Pizza Bar radi svakog dana od 8:00 do 24:00h, dok Big Pizza ima više lokacija koje su otvorene non-stop. Furuna radi od ponedeljka do subote od 10:00 do 03:00h, dok Amos vikendom nudi pice od 13:00 do 23:00h. Ovakva raznovrsnost omogućava vam da uvek pronađete mesto za ukusan zalogaj, bez obzira na doba dana ili noći.

Najbolja pizza u Beogradu

Избор састојака

Izbor sastojaka je ključni aspekt za svaku piceriju koja se hvali autentičnim italijanskim ukusom. La Piazza je poznata po picama pripremljenim na drva, prema originalnim italijanskim receptima iz Bolonje. Pizza Napoletana od Bosiljka u Zemunu ocenjena je savršenih 10/10. Majstor i Margarita nudi širok izbor picama s italijanskim sirevima i suhomesnatim proizvodima. Svi ovi faktori doprinose autentičnom i bogatom ukusu pice.

Тесто и пећ

Kvalitet testa i vrsta peći igraju veliku ulogu u konačnom ukusu pice. Picerija Čaplin na Dorćolu pravi savršeno testo prema tradicionalnoj metodi, dok Fabrika koristi peći na drva za pečenje pica. Pomodoro Hill je ponosan na svoje autentične ukuse koji se peku u peći na drva. Golub, koji postoji od 1989. godine, nudi pice sa debelim testom i neobičnim kombinacijama sastojaka, pružajući jedinstveno iskustvo svakom ljubitelju pice.

Pizza Bar: Спој италијанске и америчке кухиње

Pizza Bar је незаобилазна станица за све љубитеље пице, посебно оне који воле ваганцију италијанских и америчких укуса. Са обиљем понуде и брзом доставом, овај бар привлачи љубитеље пице из свих делова Београда.

Chicago Style пецива

Pizza Bar је познат по својим Chicago Style пецивима која комбинују најбоље италијанске састојке са традиционалним америчким рецептима. Ова врста пице је веома популарна због своје хрскаве коре и укусног надјева који вас оставља без даха.

Брза достава

Када вам је потребан брз и укусан оброк, Pizza Bar је прави избор. Уз брзу доставу и лак приступ, можете уживати у својој омиљеној пици у удобности свог дома. Ово га чини савршеним избором за сваку прилику, било да се ради о вечери са пријатељима или породичном окупљању.

Закључак

Уколико сте у потрази за најбољом пицом у Београду, можете бити сигурни да ћете наћи бројне аутентичне италијанске опције које ће задовољити ваша чула. Од Мајстора и Маргарите, где ћете уживати у јединственом амбијенту и изузетним специјалитетима, преко скривеног драгуља Амиси, који нуди изванредне пице alla romana, до угледних ресторана који су утврђени квалитетом као што је Pietra у Кумановској.

Традиционално и иновативно искуство вас чека у пицерији Botako, са њиховим дугогодишњим искуством и великим избором пица. Централно позиционирани Pomodoro пружа истински италијански дух у срцу Београда, док Pizza Bar спаја италијанску и америчку кухињу, нудећи Chicago Style пецива и брзу доставу.

Просечна оцена хране у овим пицеријама је 8.0, са просечном ценом по јелу од 637 RSD, при чему најскупља pizza са буфала моцарелом износи 980 RSD, а најјефтинија опција, пита од боровница, 350 RSD. Узимајући у обзир квалитет употребљених састојака и јединствене рецепте, јасно је зашто ове пицерије држе високо место у срцима београђана.

На крају, било да сте у потрази за традиционалним италијанским рецептима или модерним интерпретацијама, београдски ресторани ће вам понудити богат избор и испунити ваша очекивања. Надамо се да ће вам овај водич помоћи да пронађете свој савршени залогај аутентичне италијанске пице у Београду.

Везе ка изворима